"Южен поток" рано или късно ще има, убеден е Стойнев

4435
"Южен поток" рано или късно ще има, убеден е Стойнев
Снимка: БГНЕС

"Рано или късно такъв проект ще има, не може за богатите да има „Северен поток”, а за южна Европа да няма руска газ". Това заяви бившият енергиен министър в правителството на Орешарски Драгомир Стойнев 

Стойнев каза, че подобни разговори не са достъпни до медиите докато не се вземе крайно решение дали ще има подобен проет. „Той е важен стратегически, жалко че не успяхме да се обединим и да намерим решение”.

Щонов върна на Стойнев: Защо не изпълни разпореждането за спиране на "Южен поток"?

Жестоката разправия кой е виновен и за какво по отношение на провала с „Южен поток” продължава да кънти по медиите. Пред Б...

По думите му хората, които са работили против „Южен поток”, са настоящият министър на правосъдието Екатерина Захариева и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Бъчварова заяви, че едва ли не това показва политическа идентичност, когато ЕС спират три големи руски проекта. Поради тази причина България се потупва по рамото, а Захариева предприе първите стъпки”, каза той.

Според Стойнев Европейската комисия също е подложила правителството на натиск. „Когато видяха, че не може да се излезе на глава с нас, започнаха – защо си с шапка, защо си без шапка. Търсеха всякакъв повод за процедура”, допълни той в предаването "Лице в лице" по bTV.

„Напълно възможно е Русия да поиска рестарт на проекта”, каза още бившият министър на икономиката.

Цел на БСП: Българите да се превърнат в извисена нация

Нашата цел в партията е българите да се превърнат в извисена нация, каза Стойнев.

Стойнев сочи с пръст: Щонов направи нещо, че да спре "Южен поток"

Нещо се е случило по време на служебното правителство. Министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов е изпратил някакво писмо до...

„В БСП гледаме единствено назад, интриганстваме един срещу друг. Това е неприемливо”, смята Стойнев. По думите му партията трябва да води хората към по-добре бъдеще и да бъде критична към сегашното управление.

„Продължаваме да работим БСП да бъде силна лява партия”, каза Стойнев.

На въпрос дали БСП е готово за единен избор на кандидат за прецидент заедно с АБВ, Стойнев отговори, че това ще се решава на националния съвет на партията.

Припомняме Ви, че днес говорителят на президента Владимир Путин, Дмитрий Песков, заяви, че преговорите за "Южен поток" са прекратени и няма основание за тяхното възобновяване.

"В момента такъв проект не съществува. Той беше прекратен. Следователно няма тема за преговори", заяви Песков.

Миков моли Борисов да спасява "Южен поток", БСП забрави за мътните договорки по проекта

Премиерът Бойко Борисов и кабинетът да вземат спешни действия, за да бъде реализиран "Южен поток". Ние, като опозиция, ще подкрепим вс...

Така той коментира появилата се по-рано информация в българските медии, че Русия може да възобнови преговорите за строителството на газопровода "Южен поток", след като бяха прекратени преговорите по друг газов проект - "Турски поток", предаде БГНЕС.

По-рано български медии съобщиха, че работата по проекта „Южен поток“ ще бъде възстановена в близките няколко седмици. Според вестник „Стандарт“ „подобен род сигнали от Русия е получил българският премиер Бойко Борисов“.

Изданието отбеляза, че проектът за строителство на газопровода, най-вероятно, ще стане една от точките в дневния ред на заседанието на руско-българската междуправителствена комисия по търговско-икономическо и научно сътрудничество, което ще се проведе в края на януари в София след 5-годишно прекъсване.

Още вчера на този слух реагира руското министерство на енергетиката. Негов представител коментира пред ТАСС, че статутът на проекта за газопровод "Южен поток" остава без промяна, той е спрян. “Статутът му остава без промяна, проектът е спрян“, заяви представителят на министерството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com