Пеевски придобива 100% от капитала на 4 чуждестранни компании

15473
Пеевски придобива 100% от капитала на 4 чуждестранни компании
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е придобил целия капитал на четири чуждестранни компании. Това се разбира от качените днес (с месец закъснение) декларации на народния представител в сайта на Народното събрание, предаде в. "Капитал". 

Подадените от Пеевски декларации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси са с дата 27 ноември 2015 г. Чрез тях той уведомява, че депутатът е собственик на Intrust Ltd, Redwood Capital Ltd и Uno de senso Group Ltd. В първия работен ден на годината Пеевски декларира, че е придобил и 100% от компанията Richi International Ltd.

Радан Кънев: Доган отне властта от Местан и я даде цялата на Пеевски

Българската 2015 се обобщи сама през последните си две седмици: Доган се напи (или пък изтрезня) и откри, че партията му от двайсет и к...

Липсата на повече информация не позволява с точност да се установи в кои държави са регистрирани придобитите от Пеевски фирми, а съответно и с какво се занимават и имат ли собственост и участия в други компании.

Декларациите може да видите ТУК и ТУК.

Днес също така от справка на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се видя, че Делян Пеевски възнамерява да купи до 50% от веригата за техника и електроника "Техномаркет".  Сделката ще се случи чрез фирмата "НСН Инвестмънт". До 20 юли 2015 нейн едноличен собственик бе майката на Пеевски Ирена Кръстева. На 16 ноември обаче синът ѝ влиза в компанията, наливайки 909 000 лв. в капитала. 

През декември миналата година от публикуван в Търговския регистър договор стана ясно, че депутатът от ДПС е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". При сделката 100% от собствеността на втория по големина акционер в пловдивската фабриката "Комсо табако" се прехвърля на "НСН инвестмънт".

Делян Пеевски стана собственик и във фирмата за цигарени опаковки "Комсо табако"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". Това става...

2015 беше и годината, в която беше обявено участието на Пеевски в "Булгартабак холдинг", където вече официално контролира 5% от капитала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com