Делян Пеевски стана собственик и във фирмата за цигарени опаковки "Комсо табако"

12246
Делян Пеевски стана собственик и във фирмата за цигарени опаковки "Комсо табако"
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". Това става ясно от публикуван в Търговския регистър договор от 15 декември, чрез който 100% от собствеността на втория по големина акционер в пловдивската фабриката "Комсо табако" се прехвърля на компанията "НСН инвестмънт", пише в. "Капитал".

Съдружници в "НСН инвестмънт" с капитал 1,01 млн. лв. са Делян Пеевски (90%) и Ирена Кръстева (10%). Промяната на контрола върху 18% от "Юрий Гагарин" още не е вписана, а цената не става ясна, тъй като е била уговорена с друг договор на 12 ноември, уточнява вестникът.

Свързвани с Пеевски и Златев фирми довършват АМ "Хемус" на двойна цена

Участъкът на АМ "Хемус" след Ябланица ще бъде довършен, но не на възможно най-ниската цена, а на доста по-висока от очакваното първонач...

Пазарната стойност на дела според цените на акциите на компанията на Българската фондова борса (БФБ) е около 8 млн. лв. Цената на акциите на "Юрий Гагарин" са се търгували на средна цена от 43,3 лв. в последната търговия.

С това Делян Пеевски отново осветлява част от бизнеса, за който се твърди, че е притежаван от него. Тази година беше обявено участието му "Булгартабак холдинг", където вече официално контролира 5% от капитала.

По какъв начин се случва участието на депутата Делян Пеевски в "Юрий Гагарин" и какво пише в данъчната му декларация може да прочетете в Expert.bg.

 

Евгений Дайнов: Борисов избра да подкрепи Пеевски

"Бойко Борисов беше принуден да избере на коя страна да застане - да подкрепя Пеевски или да прави реформа в съдебния сектор, и той изб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика