Пеевски купува до 50% от "Техномаркет"

12615
Пеевски купува до 50% от "Техномаркет"
Снимка: БГНЕС

Депутатът Делян Пеевски ще купи до 50% от веригата за техника и електроника "Техномаркет". Това сочи справка на сайта на Комисията за защита на конкуренцията.

Сделката ще се случи чрез фирмата "НСН Инвестмънт". До 20 юли 2015 нейн едноличен собственик бе майката на Пеевски Ирена Кръстева. На 16 ноември обаче синът ѝ влиза в компанията, наливайки 909 000 лв. в капитала. Общият капитал на "НСН Инвестмънт" към момента е 1 010 000 лв. Като управители на фирмата са посочени Ирена Кръстева и Ангел Георгиев. За 2014 г. "НСН Инвестмънт" има печалба от 622 764 лв., а приходите му са 541 млн. лева.

Радан Кънев: Доган отне властта от Местан и я даде цялата на Пеевски

Българската 2015 се обобщи сама през последните си две седмици: Доган се напи (или пък изтрезня) и откри, че партията му от двайсет и к...

Според подаденото с днешна дата уведомление, "НСН Инвестмънт" смята да придобие до 50% в компанията "Техномаркет България", която оперира едноименните магазини.

Припомняме, че "Техномаркет България" бе смятана за близка до Цветан Василев фирма преди краха на Корпоративна търговска банка (КТБ). Миналата година пък един от основателите на "Техномаркет" - Николай Китов, беше арестуван за данъчни престъпления по искане на италианските власти. Екстрадацията му в Италия обаче беше отложена.

Китов държи миноритарен дял в "Техномаркет" - около 12%. От края на 2014 г. компанията се контролира от "Е.Миролио", компанията на италианския бизнесмен с български паспорт Едоардо Миролио. Италианецът катастрофира тежко в началото на ноември на АМ "Тракия", при която загинаха две жени. Комисията за защита на конкуренцията разреши на "Е. Миролио" ЕАД да придобие 50% от акциите на "Техномаркет България" АД през април тази година.  Пеевски вероятно ще купи дела именно на Миролио.

Делян Пеевски стана собственик и във фирмата за цигарени опаковки "Комсо табако"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". Това става...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика