От верига за техника до сграда, специално проектирана за телевизия

6070
От верига за техника до сграда, специално проектирана за телевизия
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е един от най-състоятелните български народни представители след серия от придобивания на редица компании и други активи. Днес стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на "НСН Инвестмънт" ООД да придобие до 50% от веригата за бяла и черна техника "Техномаркет България". "НСН Инвестмънт" се притежава на 90% от Делян Пеевски, а с 10% участие е майка му Ирена Кръстева.

Сред последните придобивки на депутата е и новопостроената сграда на "Би Ти Ви Медиа Груп", пише в. 'Капитал", позовавайки се на данни от имотния регистър. "Балканска медийна компания" е купило от телевизията новата й централа в квартал "Манастирски ливади" в София. "Балканска Медийна Компания“ е притежава от Делян Пеевски с 50% от капитала и Ирена Кръстева с останалите 50 на сто. Сделката за сградата на Би Ти Ви е вписана в имотния регистър на 30 декември миналата година.

Какво притежава Делян Пеевски според списъка на КЗК

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши  придобиването на до 50% от капитала на веригата за техника и електроника &bdqu...

Цената на покупката е близо 25,5 млн. лв. Срещу тази сума дружеството на Пеевски и Кръстева се сдобива със сграда, специално проектирана с телевизионни студиа. Припомняме, че миналата година "Нова българска медийна група холдинг" ЕАД, собственост на "Балканска Медийна Компания“, получи разрешение от КЗК да придобие "Елит медиа България", което излъчва Канал 3.

Според информация на "Капитал" желанието на "БТВ Медиа Груп" за продажба на новата сграда не е отскоро, като са водени преговори и с други кандидати. Но при сграда, проектирана специално за телевизия, кандидатите с такъв профил не са много, а новият купувач ще трябва да направи допълните разходи за довършителни дейности.

"Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД еднолично притежава „Монитор“ ЕООД (издаване на в. „Монитор“), „Телеграф“ ЕООД (издаване на в. „Телеграф“), „Експрес БГ“ ЕАД (транспортни услуги),„Пресмаркет“ ЕООД (търговия с печатни произведения), „Компакт – Меридиан“ ЕООД и „Политика днес“ ЕООД, еднолично контролира "Компакт Меридиан“ ЕООД, (издаване на в. „Меридиан Мач“), „Политика Днес“ ЕООД, (издаване на в. „Политика“); както и 50% от капитала на „Издателска къща Борба“ АД (издаване на в. "Борба").

През декември миналата година стана ясно, че депутатът от ДПС е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". При сделката 100% от собствеността на втория по големина акционер в пловдивската фабриката "Комсо табако" се прехвърля на "НСН инвестмънт". През 2015 г. беше и обявено участието на Пеевски в "Булгартабак холдинг", където вече официално контролира 5% от капитала, а в началото на тази година стана ясно, че депутатът е придобил целия капитал на четири чуждестранни компании. Този месец беше обявена и офертата за покупка на завода за торове "Химко" - Враца от страна на "НСН инвестмънт".

Пеевски купува "Химко"

"Химко" ще бъде възроден. След няколко неуспешни опита за продажба, за потъналия в разруха и обявен в несъстоятелност бивш завод за тор...

Може да видите какво още притежава Делян Пеевски според списък на Комисията защита на конкуренцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика