Няма заплаха от блокиране на дейността на МИЕ заради КТБ, уверяват от ведомството

17057
Няма заплаха от блокиране на дейността на МИЕ заради КТБ, уверяват от ведомството
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Министерство на икономиката и енергетиката и дружествата, за които то отговаря, функционират стабилно и в нормален порядък. Това се казва в позиция на МИЕ във връзка с предприетите действия на БНБ за поставянето под специален надзор на Корпоративна търговска банка.

"Няма непосредствена заплаха от блокиране на дейността на министерството и тези дружества, както и за изпълнение на текущите им финансови задължения към партньори и контрагенти. Изплащането на трудовите възнаграждения на служителите в системата на МИЕ и държавните дружества няма да бъде нарушено. МИЕ не разполага със сметки в Корпоративна търговска банка", заявяват от министерството.

"Търговските дружества в системата на МИЕ спазват правилата за деконцентриране на парични средства във финансови институции на дружества с държавно участие, указани в Постановление на Министерски съвет 127/27.05.2013 г. Според него всички държавни дружества трябва да разпределят средствата си в поне четири банки. Точните суми са предмет на търговска тайна, но те не надвишават 25% концентрация в една банка. Така се гарантира ликвидността на държавните дружества и тяхната стабилност", се казва още в позицията на икономическото ведомство.

Харчим все още повече на почивка в чужбина, отколкото в България

Българската туристическа индустрия търси начини за привличане на родни туристи и една от посоките за това е чрез намаляване на цените и...

По-рано днес Българската народна банка (БНБ) постави под надзор КТБ. Мярката ще продължи 3 месеца. Към момента всички заплати, които се плащат чрез КТБ, са замразени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика