Земеделските производители без право да продават на новите магистрали

4206
Земеделските производители без право да продават на новите магистрали
Снимка: Getty Images/Guliver

Производителите на земеделска продукция, които продаваха стоката си по пътищата в страната, нямат право да го правят по новооткритите отсечки на магистралите.

Това става ясно от писмен отговор на регионалния министър Лиляна Павлова, съобщи БГНЕС.

Даваме по 600 млн. лв годишно за пътища и магистрали

Над 600 млн. лева е инвестирала страната ни всяка година в пътища и магистрали през последните 7 години. Това сочат изчисленията на в. ...

“Към момента в Наредбата за специално ползване на пътищата не са предвидени условия и процедура за издаване на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделски производители, за да могат те да продават продукцията си”, посочва Павлова.

Тя уточнява, че за да бъде разрешено откриването на “малки тържища” в зоните за отдих на автомагистралите, на които земеделски производители да предлагат продукцията си, е необходима промяна на нормативната уредба.

“Министерство на регионалното развитие и благоустройство, в частност Агенция “Пътна инфраструктура‘‘, имат готовност да обсъдят със заинтересованите страни и съвместно да установят подходящ ред за регламентиране издаването на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделските производители след съгласуване с компетентните органи, включително органите на Министерство на вътрешните работи”, допълва министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Цялостното изграждане на магистралите “Тракия” и “Марица”, както и частичното довършване на АМ “Струма”, остави стотици земеделски производители без достъп до пътищата, на които от години продаваха продукцията си.

Безмилостно за еврофондовете: Румъния е с над 5 пъти повече нови работни места от нас

България се е изкачила с две позиции по усвояване на европейските фондове от програмен период 2007-2013 година. Това показва справката ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com