Заводът за пластични смазки на „Верила Лубрикантс“ грейна обновен

35017
Заводът за пластични смазки на „Верила Лубрикантс“ грейна обновен
Снимка: БГНЕС

Традицията е важна, но не можем да разчитаме само на нея, ако искаме да постигнем успех. Така смятат и от компанията-производител на греси „Верила Лубрикантс“, част от „Приста Ойл Груп“. Днес министърът на икономиката Божидар Лукарски официално прерязана лентата на нейния обновен завод за пластични смазки в гр. Равно поле, Софийски.

Заводът „Верила Лубрикантс“ е основан през далечната 1946 г., но сега е направено пълно модернизиране на всички производствени и логистични съоръжения. Инвестицията е в размер на 1,5 млн. евро.

Лукарски: Няма да губим пари по "Конкурентоспособност"

Отстранили сме забележките на ЕК по отношение на ОП „Конкурентоспособност“, дали сме нашия проект за оперативна програма и ...

„Придобихме мажоритарния дял от „Верила“ през 2007 г. и малко забавихме тази инвестиция, но важното е, че я осъществихме. Тя е направена в правилното място и на правилното време“, заяви Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на „Приста Ойл“.

По думите му инвестицията увеличава два пъти производството, дава възможност да се произвеждат 90% от световноизвестните типове и видове смазки. „Причината да не произвеждаме другите 10% е, че няма иконом логика. Горд съм с тоталния контрол върху качеството. Имаме най-добрата лаборатория за производство на смазки в Източна Европа“, каза още Бобоков.

Гост на събитието бе икономическият министър Божидар Лукарски, който преряза лентата и се разходи из обновения завод. „Работим за подобряване на инвестиционния климат в България и връщането на доверието в институциите. Усилията ни са насочени към намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна и предвидима бизнес среда“, каза при откриването той.

Заводът изнася над 60% от крайните си продукти за Европа, Азия и Африка. „Верила Лубрикантс“ е сред водещите производители на греси в Източна Европа. Оперира в повече от 20 страни в Източна Европа, Близкия Изток и Северна Африка.

Лукарски: НФСБ ще преосмисли позицията си за Исмаилов

Министърът на икономиката Божидар Лукарски изрази увереност, че от НФСБ ще преосмислят позицията си за Орхан Исмаилов, след като се зап...

На снимката: Божидар Лукарски и Пламен Бобоков разглеждат модернизирания завод

Очаквайте утре интервю на Actualno.com с г-н Пламен Бобоков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика