Застраховател иска да купи ТБ Виктория?

33509
Застраховател иска да купи ТБ Виктория?
Снимка: БГНЕС

Застрахователната компания "Лев Инс" иска да купи банка "Виктория". Днес фирмата е подала заявление до БНБ заедно с чужда банка. В него се поемат сериозни ангажименти за спасяването на банката, твърди в. "Преса".

Източници от БНБ обяснили пред медията, че все още не са запознати с подобно намерение, но е възможно то да е постъпило в деловодството. Застрахователят бил готов да изплати гарантираните и негарантираните депозити за общо 285 млн. лв.

Съдбата на банката ще бъде решена чак на 22 ноември, когато изтича срокът на специалния надзор. Може би забавянето се дължи именно на очаквания за потенциални купувачи.

Вчера БНБ отне лиценза на КТБ, а от вече неработещия трезор обявиха, че кредити ще може да се плащат само в брой. Причината е, че все още не е минала процедурата за избор на банка доверител.

Горанов: Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени в срок

Законовите срокове за изплащане на всички гарантирани депозити в КТБ ще бъдат спазени, държавата има готовност да осигури необходимите ...

Междувременно стана ясно, че Цветан Василев е загубил дела си в застрахователното дружество "Виктория". Акции за близо 33% от капитала бяха придобити от "Дженерали", които досега държаха 67%. На общо събрание на 3 септември е променен и уставът на дружеството, като от Надзорния съвет е изваден именно Цветан Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика