Загубата по ОПРР става ясна на 20 декември

9860
Загубата по ОПРР става ясна на 20 декември
Снимка: БГНЕС

На 20 декември ще стане ясно колко пари ще загубим по Оперативна програма "Регионално развитие". Това стана ясно от изказване на регионалният министър Лиляна Павлова, предаде БГНЕС. 

Палова участва във форум "Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020". На него тя посочи, че към момента под риск по ОПРР са 106 млн.евро, които трябва да разплатят.

"Рискът остава, но ние правим всичко възможно да го минимизираме, защото това е най-важната ни цел. На 20 декември ще мога да ви кажа каква е конкретната ситуация. В момента това, което правим е усилено разплащане по всички проекти, верифициране, проверка на плащанията, за да можем да съберем достатъчно сертификати. Към момента на 50 % тази сума сме я покрили", заяви Павлова.

Регионалната министърка съобщи, че са изпратили писма до всички общини, до всички кметове, техни бенифицианти, които работят по програмата, за да могат да си засилят плащанията. "Нямаме достатъчно заявки, но се надявам, че ще наваксаме в максимална степен. Загуби обаче като число не искам да съобщавам, за да не демотивираме колегите. Искам в максимална степен да усвоим тези средства", заяви Павлова.

Еврофондовете за България бяха спрени от Европейската комисия заради нарушения, извършени в периода от 2010 до 2013 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика