Вече двама служители на "Напоителни системи" излязоха в гладна стачка

23578
Вече двама служители на "Напоителни системи" излязоха в гладна стачка

Освен протест, организиран от КНСБ, двама служители на „Напоителни системи” излизат в гладна стачка. Досега беше известно, че Петър Стоянов, който работи в Плевен, протестира с гладна стачка – той не е ял от четири дни.

Пред Нова телевизия работници на дружеството от Плевен казаха, че им дължат над 1500 лева изработени заплати. Те не са получавали пари от три месеца.  Всъщност по официални данни от три месеца 1800 души в предприятието не са получавали заплати. Засега не е напълно ясно ще има ли блокирани пътища – служители на дружеството от Пазарджик се заканват да го сторят.

Греков: Трябват 24 млн. лева за "Напоителни системи", съдът също има роля за дълговете

За "Напоителни системи" трябват 24 млн. лева, а това е мнгоо голяма сума. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков...

В клон „Струма - Места” протестът е предвиден за днес от 11.00 до 13.00 ч. и ще се проведе на паркинга до международния път Е-79, на картинг пистата. В митинга ще се включат членове на КНСБ и на КТ „Подкрепа” от клоновете в Кюстендил, Перник, Сандански, Гоце Делчев и Дупница.

Служителите от „Напоителни системи” – гр. Пловдив, ще проведат протестен митинг на 13 март 2014 г. от 12.30 до 13.00 ч. пред административната сграда на дружеството.

Работещите в клоновете на дружеството в Пазарджик, Монтана, Стара Загора, Средна Тунджа, София, Видин, Русе и Плевен също са заявили участие в протестни действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика