Ваньо Танов отново ще ръководи митниците

23641
Ваньо Танов отново ще ръководи митниците
Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов утре ще стане настоящият шеф на Агенция "Митници". Слуховете за неговото назначение се носеха още сутринта, но информацията бе потвърдена официално преди минути от служебния министър на финансите Румен Порожанов, предаде БГНЕС.

"Сутринта имах разговор с директора на Агенция "Митници" Павел Тонев и днес ще подпиша молбата за неговото освобождаване и на негово място утре ще бъде назначен Ваньо Танов", съобщи Порожанов.

"Ваньо Танов е единственият човек, който може да вкара в ред проблемите в Агенция "Митници". Надявам се да се сформира експертен екип, който да се занимава с подобряване на събираемостта на тази агенция, която към момента е незадоволителна", каза още министърът.

По думите му към момента неизпълнението на приходите в държавния бюджет са около 900 милиона лева. "Има обективни причини за неизпълнението на приходната част. Беше заложено завишение на приходите спрямо отчетените за предходната година от 1.7 милиарда лева", заяви Порожанов.

Припомняме, че името на Ваньо Танов бе замесено в случая "Мишо Бирата", след като наяве излезе скандален телефонен разговор между него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в който Танов е склоняван към злоупотреба с власт. След изтичането на записите в медиите през 2011 г. първоначално Борисов ги обяви за манипулирани. Впоследствие обаче стана ясно, че те са истински. По повода бе сформирана и временна парламентарна комисия, която да изясни обстоятелствата около случая. Междувременно Танов няколко пъти смени версията си за проведения разговор.

След още 10 дни НС дава на прокуратурата всичко, което е научило за Мишо Бирата

Временната анкетна комисия „Мишо Бирата” приключва работа на 10 април. Ще изпратим всички уточнени от нас факти по случая н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика