В този си вид БДЖ е неспасяемо

18058
В този си вид БДЖ е неспасяемо
Снимка: БГНЕС

Както е структурирано БДЖ, никой не може да го спаси. Трябва да бъде рестартирана приватизационната процедура за "Товарни превози". От това, което чувам обаче, към дружеството няма инвеститорски интерес.

Коментарът направи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Той добави, че също така трябва да бъдат направени и стъпки за нормализирането на услугата, която се предлага от "Пътнически превози".

БДЖ разпродава вагони

Българските железници продават още 100 пътнически вагона. Търгът с тайно наддаване, който ще се проведе утре, е разделен в 100 лота. ...

В ефира на БНТ беше обяснено, че новият-министър ще работи за разсрочване на задълженията на жп превозвача поне с 2 години. Московски коментира, че 5 млн. евро в една от сметките на БДЖ са блокирани от кредитор.

Развързани гари

Има 9 рискови места или това са т.нар. "развързани гари", където е възможно да станат някакви произшествия с влакове, призна още Московски.

Рисковете идват от факта, че там се извършва рехабилитация и модернизация на тези участъци. В случая става въпрос за проекти, които са по линията Пловдив-Бургас и Пловдив-Свиленград.

Върнаха бивш директор начело на БДЖ

Владимир Владимиров е назначен за изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД. За председател на Съвета на директорите на дружеството е ...

Има общо 9 гари, които са с извадена от експлоатация сигнализация и сигнално-охранителна техника поради строителните дейности. Очаква се екип на министерството да отиде и да направи на място анализ на риска. Ако се наложи, ще спре движението и пътниците ще бъдат превозвани с автобуси, за да се избегне произшествие с влаковете.

Министърът даде съвсем пример от вчера, когато два влака са се разминали на косъм от удар. Това повече не трябва да се повтаря, зарече се Ивайло Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика