В ДФЗ уволняват с партийни цели, страх цари там, казва бивш служител

58598
В ДФЗ уволняват с партийни цели, страх цари там, казва бивш служител

Нищо лично, Мария, просто твоето име изтеглихме от торбата. Това заяви в "Лице в лице" бившият служител на Държавен фонд „Земеделие” Мария Велкова. Тя е известна и като едно от момичетата, които подгряваха по бански публиката в шоуто „Сблъсък” още когато то беше в bTV.

Тя заяви, че при щатни съкращения е редно да се правят проучвания и да се освобождават най-зле работещите служители, а не да се хвърля в чоп. Откакто ДФЗ беше поет от Виолета Александрова и Мирослав Николов, се насади страх. Правеха се оперативки с ултиматуми „който не работи, ще бъде уволнен”. Назначават се симпатизанти на „една определена партия”, въпреки че се обяснява за съкращаване на щатни бройки, разказа Велкова.

Греков отрича да има чистка в ДФЗ

Близо 40 % от малките фермерски стопанства от 2007 до 2010 г. са отпаднали, ликвидирани са. Това ни даде основание да помислим за нов...

От началото на 2014 година ДФЗ не работи. Не мога да си го обясня, тази година е много важна, защото трябва да стартира следващият програмен период. Съмнявам се, че в средата на тази година ще стартира новата програма, а това може да доведе до загуба на пари. Съвсем откровено мога да кажа, че въпреки сегашното ръководство, а не заради него, бяха спасени пари – чрез предоговаряне, а сега се закъснява, обясни Велкова.

В момента има риск особено за общински проекти, които могат да бъдат изгубени. Парите от ДФЗ идват от Европа, от европейски данъкоплатци, това не са български пари. Логично може да се стигне до спиране – не може „да ни пускат бързата отсечка и кой колкото може да открадне”, подчерта Велкова. И добави – често идват хора, които искат да си оттеглят проектното заявление заради това, че се бавят нещата и се размотават. А хората вземат кредити и залагат имущество, там има твърди срокове и в един момент са притиснати.

На въпрос няма ли одити, Велкова отговори, че нарочно на служители от ОЛАФ се дават чисти проекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика