Турска и италианска компания обжалват търга за АМ "Хемус"

5596
Турска и италианска компания обжалват търга за АМ "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Турска и италианска компания обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) класирането в търга за дострояване на две отсечки от автомагистрала “Хемус”, пише “Капитал Daily”.

Италианската фирма “Серенисима конструциони” обжалва първата позицията - за участъка Ябланица-Угърчин. Турската компания "Ташяпъ Иншаат Тааххют Санайи ве Тиджарет" обжалва втората отсечка между Угъчрин и Плевен, посочва Topnovini.bg.

Два товарни автомобила се удариха на АМ "Хемус"

ва товарни автомобила се удариха на автомагистрала „Хемус” на входа на Варна, предаде агенция „Фокус”. Единият...

Жалбоподателите не са поискали спиране на процедурата, така че държавата може да сключи договори с избраните изпълнители, ако реши.

 Двете чужди компании бяха дали едни от най-ниските цени за изпълнение. Офертата на отстранената "Ташяпъ Иншаат Тааххют Санайи ве Тиджарет" за 36 км отсечка от Угърчин до разклона за Плевен и Ловеч е с 50 млн. по-ниска от класираната на първо място на свързваната с Делян Пеевски и Първа инвестиционна банка строителна компания "ПСТ груп" и партньорите й, допълва “Капитал Daily”.

Припомняме, че вчера (05.01.2016г.) Лиляна Павлова каза и че има вече процедура по обжалване на процедурата за строеж на 60-те километра на АМ „Хемус” след Ябланица, която най-вероятно ще приключи в срок между три и шест месеца. Припомняме, че там спечелиха фирми, свързвани с Валентин Златев и Делян Пеевски. Лиляна Павлова не се съгласи, че тръжната процедура за проекта е била „скоростна”.

Ако девет месеца е скоростно ..., илюстрира тя. Министърът не се съгласи и, че са избрани най-високите цени. Офертите са по-високи от индикативната стойност, защото тя е определена през 2013 година, без тогава да има реални проекти и без да е ясен подходът, обясни Павлова.

Завърши ремонтът на виадукт "Елешница" по магистрала "Хемус"

Завърши ремонтът на лявото платно - в посока София, на виадукт „Елешница“ при км 15+160 на АМ „Хемус“, съобщиха...

Тя не пожела да каже с кого са свързани консорциумите, които ще работят по отсечката на АМ „Хемус”. До допълнително оскъпяване няма да се стигне, обеща Павлова, като поясни, че в парите са включени „непредвидени разходи”.

 

 

 

Български компании ще строят участък на "Хемус"

Български компании ще строят 59 км на магистрала "Хемус" от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч. Това става ясно от съобщение на мин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика