Стойнев: Държавата може да си върне ЕРП-тата

24739
Стойнев: Държавата може да си върне ЕРП-тата
Снимка: БГНЕС

Държавата може да си върне ЕРП-тата. Това каза на пресконференция в Пловдив министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде "Фокус".

Срокът за издължаването им към НЕК е до утре. Задълженията им към държавната компания са около 320 милиона лева. Ако трите ЕРП-та не изплатят дълговете си към НЕК и се стигне до отнемане на лицензите им, държавата може да придобие обратно и трите лиценза, каза Стойнев.

Стойнев: Изключително сме притеснени от своеволията на ЕРП-тата

Изключително сме притеснени от своеволията на електроразпределителните дружества в България. Те нарушават закона и не спазват ангажим...

Според министъра проблемът е в това, че НЕК има не само задължения, а има вземания, които никак не са малко. Именно така се създава дисбаланс в системата, категоричен е министър Стойнев. Правителството няма да допусне този дисбаланс.

По повод твърденията на някои ЕРП-та, че вече са платили задълженията си, Стойнев каза, че сметките и фактите доказват друго. Който не спазва законите в тази държава, няма да има подкрепата на правителството, добави Драгомир Стойнев.

Драгомир Стойнев се срещна с ръководството на френската компания Шнайдер Електрик. Стана ясно, че компанията може да бъде включена в реализацията на проектите „Южен поток” и седми блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика