Ще произвеждаме розово масло и кисело мляко съвместно с Китай

6061
Ще произвеждаме розово масло и кисело мляко съвместно с Китай
Снимка: Kazanlak.com

Два договора за започване на съвместни производства на розово масло и козметични продукти и на кисело мляко подписаха български и китайски компании в българското посолство в Пекин в присъствието на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Меморандумите бяха парафирани по време на официалното посещение на българска правителствена делегация, начело с премиера Бойко Борисов.

Българската компания „Калия Българска роза" и китайската „Ароматик Плант Сайънс-Тех Ко" сключиха споразумение за учредяване на смесено дружество с цел инвестиции в областта на производството на розово масло и отглеждане на рози в България.

В Китай се рекламираме като аграрна държава

При изключителни мерки за сигурност премиерите на 16 европейски държави се събраха в Китай. Целта – развиване и улесняване на тър...

Намерението на фирмите е да изградят нова розоварна и предприятие за производство на козметични продукти от роза и лавандула на био основа в България, както и създаване на насаждения от етерично-маслени култури и институт с лаборатория в Китай. Очаква се съвместната инвестиция да е в размер на 7 млн. евро, предаде КРОСС.

Рамков договор за маркетинг и дистрибуция на българско кисело мляко и писмо за намерения за изграждане на завод за кисело мляко в град Тиандзин подписаха българската „Лодис Инвест" и китайската „Тиандзин Сино-Финиш Деъри Фуудс Рисърч енд Трейнинг Сентър Къмпани". Намерението е двете фирми да инвестира в производство на кисело мляко за китайския пазар с български закваски. Очаква се двете фирми да инвестират около 30 млн. евро в предприятието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com