Щастлив край: Държавата отпусна още 40 млн. лв. на "Пътнически превози"

17930
Щастлив край: Държавата отпусна още 40 млн. лв. на "Пътнически превози"
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2015 г. в размер на 40 милиона лева.

редствата, които се осигуряват от централния бюджет, ще отидат за "БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. Те ще създадат предпоставки за изпълнение на извършваните обществени превозни услуги и за осигуряване на нормални условия за пътуване на ползващите железопътен транспорт, обяснява пресцентърът на МС.

Петър Бунев за Actualno.com: Пари за нови вагони за БДЖ могат да дойдат по европрограмите

Петър Бунев е председател на Синдиката на железничарите в България към КНСБ. С него разговаряме по темата за спрените 38 линии на БДЖ и...

Припомняме ви, че БДЖ спря 38 влака от 12 януари, заради въпросните средства. Решението беше прието с недоволство на много места в страната.

Около това време започна да се говори за спирането и на още влакове от началото на месец февруари. За да не се случи това, беше свикано спешно заседание на ресорната комисия в парламента.

На него беше решено, че за момента повече линии няма да бъдат спирани. Освен това депутатите се обединиха около три точки. Според една от тях трябва да бъде разписана нова стратегия за развитие на железницата. В тази връзка министър Ивайло обясни, че документът трябва да бъде готов до средата на следващия месец.

Като синдикати на този етап прекратяваме протестните действия за спрените от БДЖ влакове. До събота, ако хората нямат яснота, няма да се изненадам отново в Карлово и Габрово да има протести. Това каза в понеделник за агенция „Фокус” Петър Гунев - председател на националната организация към КНСБ на работещите в НКЖИ.

Спрените линии на БДЖ може и да бъдат върнати

Препоръчва се спирането на по-нататъшното редуциране на влакове до стратегия за оздравяване на БДЖ. Това решиха депутатите от Комисията...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика