Сделките с имоти в България ще надхвърлят 225 000 до края на годината

5423
Сделките с имоти в България ще надхвърлят 225 000 до края на годината
Снимка: БГНЕС

Очакванията са, че тази година вероятно ще бъде рекордьор по брой на сделките през последните може би 7-8 години, вероятно цифрата ще надхвърли 225 000. Това каза заместник-председателят на УС на Национално сдружение „Недвижими имоти” Добромир Ганев пред "Фокус".

Той допълни, че трябва да се изчака и последното тримесечие. „Считаме, че динамиката на пазара и ръстът в големите градове ще продължи до края на годината, вероятно и следващата ще бъде позитивна за пазара на жилищни имоти. Това, което трябва да предупредим е, че инвеститорите трябва да бъдат изключително внимателни, тъй като ръстовете при стартирането на нови сгради е доста сериозен и някой от тях разчитат на продажби на зелено – нещо, което може да забави паричните потоци, които са предвидили и да им създаде определени проблеми. Когато стартират нови проекти, нека да правят проучвания, конкретно за съответния район, където стартира строителството и новият проект и така да намалят своите рискове”, посочи експертът.

Собственици на имоти в Русе отново протестираха

Собственици на ипотекирани имоти от Русе излязоха днес на протест. Хората сложиха ленти и ограничиха достъпа до входовете на блока, за ...

Ганев коментира още, че гражданите вече разбират по какъв начин трябва да се отнасят към толкова сложния и сериозен въпрос за придобиване или продажба на недвижима собственост. „Този процес е свързан с влагането или получаването на сериозни парични средства и объркването и избора на недостатъчно квалифициран консултант би могло да има дългосрочно не добър ефект. Кампанията „Изберете брокер, а не обява” е свързана с използването на няколко лоши практики от колеги в бизнеса, а именно рекламирането на несъществуващи оферти, фалшиви оферти с цел привличане на тези клиенти по съвсем елементарен начин. Според нас изборът на компания, която да съпровожда гражданите в процеса на придобиване или продажба на имот е много важен”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика