Руският министър на енергетиката отрича за тръба от "Турски поток" към България

6551
Руският министър на енергетиката отрича за тръба от "Турски поток" към България
Снимка: Getty Images

Русия не разглежда вариант за строителството на газов хъб или отклонение от газопровода "Турски поток" на територията на България. това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак, предаде БГНЕС.

"Не се обсъжда", каза той, отговаряйки на съответния въпрос. "Българската страна трябва да обсъжда тези въпроси с Европейската комисия, защото те заедно с ЕК не дадоха да се осъществи проекта "Южен поток". В по-голяма степен ЕК, а не България - България не можа да защити своята позиция", добави министърът.

Борисов: Все още няма официално прекратяване на "Южен поток"

Към днешна дата нямаме един писмен текст, че „Южен поток” е прекратен. Тръбите си стоят във Варна и Бургас, компанията про...

България още през лятото предложи да се построи газов хъб от "Турски поток" на своята територия. На 17 ноември по време на посещението си в Москва българската делегация от министерството на енергетиката потвърди, че има интерес от строителството на газов хъб. В момента неговото изграждане се предвижда да стане на турско-гръцката граница.

Според източник на Actualno.com и в момента България води разговори с Русия за реализиация на "Южен поток". През тази седмица министърът на енергетиката Теменужка Петкова беше на енергиен форум в Москва, но няма информация официално тя да е водила разговори по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика