Реформаторите издигат две кандидатури за управител на БНБ

8480
Реформаторите издигат две кандидатури за управител на БНБ

Реформаторският блок издига два кандидатури за гуверньор на БНБ - на Димитър Радев, който бе предложен от ГЕРБ, и на Бисер Манолов, който е кандидат на Движение "България на гражданите". Това съобщи на брифинг в парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде БГНЕС.

По този начин ще дадем възможност за конкуренция, за изслушване на всички аргументи и на тяхната позиция относно бъдещи номинации за подуправител на БНБ, каза Кънев. И добави, че по приетите от парламента процедурни правила, всеки народен представител може да гласува и за повече от един кандидат. Така че, при равни други условия, ако отговорите на поставените от нас въпроси са удовлетворителни, предполагам, че народните представители от РБ ще гласуват и за двете кандидатури, които са издигнали, каза още Кънев.

"Внасяме документите на Бисер Манолов, издигаме и кандидатурата на Димитър Радев, чиито документи вече са внесени в деловодството. Считаме двамата за общи кандидати на Реформаторския блок", обясни Кънев.

"За да издигаме кандидатурата на г-н Радев, очевидно я харесваме. Няма причина кандидатурата да е само една", каза още той.

Трябва да се излезе от схемата, че който управлява, налага шеф на БНБ, каза другият съпредседател на РБ Найден Зеленогорски. На база на експертиза трябва да се вземе решение измежду повече кандидати, обясни той.

СДС ще предлага да има вътрешни избори за кандидат-кметовете на Реформаторите

При Реформаторите не се усеща никакво деление. Това заяви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски пред БНТ. "Естеств...

"Няма нищо лошо да се чуе повече от един кандидат, а не той да се налага чрез схеми и договорки", добави Зеленогорски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика