Прокуратурата разсмива - чистачката била виновна за хвърлените документи за КТБ

5768
Прокуратурата разсмива - чистачката била виновна за хвърлените документи за КТБ
Снимка: БГНЕС

Бързо-бързо прокуратурата се разшета и намери виновния за изхвърлените документи, свързани с КТБ. Това била чистачката - според проверяващите, назначени от главния прокурор Сотир Цацаров.

Чистачката е дала писмени обяснения по проверката и е заявила, че е изхвърлила два чувала с нарязани на машина листове. "Не й е направило впечатление да има изхвърлени цели документи", пише в доклада на проверяващата комисия, оповестен снощи и цитиран от в. "Сега".

Гражданин намерил изхвърлените документи за КТБ, прокуратурата не прояви интерес

Гражданин е спасил от унищожаване изхвърлените през уикенда документи, между които и такива по аферата КТБ, от контейнера за отпадъци н...

"Няма нито едно унищожено доказателство. Да се твърди подобно нещо значи да се твърди, че има престъпление, а това е унизително", заяви Цацаров. Той обясни, че в контейнера са хвърляни копия, оригиналите били в съда. Копията били направени по време на извънреден труд, положен от деловодители, които подреждали документи на 19 февруари. Два дни по-късно били нарязани на машина, а на следващата сутрин изхвърлени от чистачката.

Следователските съвещания са били проведени през почивните дни - те правели "анализ на документация и подготовка на проекти за обвинения", а деловодителите "окомплектовали веществени доказателства на новопостъпили материали, изразяващо се в копиране, номериране и подреждане". "Големият брой работни копия, които впоследствие се налага да бъдат унищожавани, се получава от числеността на екипа, работещ по двете досъдебни производства, и необходимостта при работните срещи всеки от тях да има пред себе си екземпляр за обсъждане", пише в доклада.

Въпреки че прокуратурата не откри нарушения, Цацаров се закани, че ръководителят на следствието Иван Иванов ще понесе отговорност. Следователят Бойко Атанасов обясни, че по време на сбирката станало ясно, че службата ще бъде поета от нов началник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика