Президентът: Правилата за парите на държавните предприятия са най-големия успех на служебния кабинет

8393
Президентът: Правилата за парите на държавните предприятия са най-големия успех на служебния кабинет

Може би най-смелата стъпка на служебното правителство беше изготвянето на задължителните правила за управление на парите на държавните предприятия с цел диверсификация на риска и по-голяма прозрачност. Това каза президентът Росен Плевнелиев при отчета на служебното правителство. В тази връзка разчитам за успешно въвеждане на тези правила и приемственост от следващото правителство, каза още той.

След излизането на справките относно това кой управлява парите на държавните предприятия стана ясно, че Корпоративна търговска банка (КТБ) е финансовата институция, в която са съсредоточени най-много капитали. По оценка на служебния премиер Марин Райков тя държи 54% от всички средства на всички държавни предприятия.

Който плаща, той поръчва музиката

Новият парламент вече е факт, първите циркове също са налице, зрелището е осигурено – остана само хлябът. А за него трябват пари ...

Като президент винаги съм настоявал българското културно наследство да намери по-широко присъствие в световен мащаб. „Затова се радвам и съм благодарен на служебното правителство, защото именно в техния мандат, България депозира допълнителни кандидатури, които да бъдат включени към регистъра на световното нематериално културно наследство на ЮНЕСКО”, заяви Плевнелиев, цитиран от Агенция "Фокус".

„Служебното правителство бе правителство на България, което работи по национални приоритети и по зададени от гражданите проблеми. Затова призовавам народните представители и новото правителство на България да припознаят и подкрепят добрите идеи на служебното правителство, като например подготвените промени в закона за енергетиката, концепцията на проектозакона за иновациите и всичко, което споменах до момента”, каза Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com