Полиция издирва борда на „Слънчев бряг” АД

41332
Полиция издирва борда на „Слънчев бряг” АД
Снимка: БГНЕС

Вече половин година след изборите, в борда на директорите  на "Слънчев бряг" не може да се направи смяна на ръководството, тъй като петимата се укриват на смени, симулирайки невъзможност да се съберат, за да направят кворум. Заседанието им трябва да е с единствена точка - разглеждане на поканата на министъра за свикване на общо събрание на акционерите.

Министерството е одобрило още преди два месеца дори състава на новия борд, в който шеф ще е Йордан Георгиев, изпълнителен директор Валентин Михалев и членове Евгений Мосинов, Светлодара Петрова и Румен Кулев. Новата петорка отдавна трябваше да е сложила ръка на тлъстия бизнес с търговията и спомагателните дейности, голяма част от който тече под масата с разпределянето на рушвети и отчисления към партията, управляваща държавата. Този бизнес продължава да е в ръцете на ГЕРБ.

Екипът на BBC пиянствал при заснемането на филма

Екипът на BBC, който засне скандалния филм за Слънчев бряг, всяка сутрин се прибирал пиян-залян.Това разкрива Веселин Налбантов - собст...

И към момента председател на борда е бившият зам.-министър на туризма Иво Маринов, изпълнителен директор е Златко Димитров - общински шеф на ГЕРБ-Несебър, софиянката Мариела Павлова, експертката по европроекти в туризма Соня Енилова и Константин Лефтеров.

Този състав за последно трябваше да се събере на 7 октомври, след поредната покана на министъра и да насрочи общо събрание в рамките до 40 дни. Заседание обаче не се проведе, тъй като един бил в чужбина, друг - в отпуск, трети не вдигал телефона си - кворум така и не се получи. Което вбеси новите управляващи.

„Съмняваме се, че може така да дочакаме и пролетта - тези хора по закон още управляват и ние накрая ще заварим нещо, от което те са обрали плодовете за идния сезон, ще са направили договорките, ще са подписали договори, а ние ще берем само ядове и ще изпълняваме", каза източник от ръководството на БСП, силно обезпокоен за туризма идния сезон.

Министърът е пратил ново писмо с ултимативен тон да се проведе заседание на борда до 5 ноември, като незабавно се свика общото събрание.

"Билд": Слънчев бряг - там правила няма

Там има само едно правило: правила няма! На Слънчев бряг е евтино и се пие до зори - и то без никакви задръжки. Това обобщение е на е...

Опасенията на Стойнев ще се окажат основателни, защото и към момента в административната сграда на АД-то в Слънчев бряг е мъртвило.

„Нищо не можем да кажем, нямаме право", лаконични са двете служителки на изпълнителния директор Златко Димитров, които стоят в огромното помещение.

След дълго издирване все пак успяхме да открием Димитров на мобилния му телефон. Оказа се, че бил в отпуск и от нас научавал за тревогите на новия министър и на самата БСП. Димитров обаче никак не звучеше ентусиазирано, след като му казахме, че на 5 ноември трябва да проведе заседание на борда.

„Аз съм в отпуск - законен годишен, ще се върна на работа в понеделник - 4 ноември, ще разгледам входящата поща и ако има такова нещо като покана, за което ме питате, ще я разгледам. После ще се обадя на членовете, за да разбера кой какви ангажименти има, дали е свободен и кога, защото ако бързаме, а трима от нас са заети неотложно, няма смисъл", каза със спокоен отпускарски тон Димитров, давайки ни да разберем, че ГЕРБ никак не бърза да пуска управлението на курорта, пише flagman.bg.

"Сън" за алкохолния туризъм: От България до Вулгария

За британците между 18 и 30 години, българският черноморски курорт Слънчев бряг се превърна в предпочитано място за "алкохолен туризъм"...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика