Одобриха екооценката за "Южен поток"

22503
Одобриха екооценката за "Южен поток"

Министерството на околната среда и водите публикува одобрението на инвестиционното предложение за морския газопровод "Южен поток". Това се случва след положителното решение на Висшия експертен екологичен съвет по доклада за въздействие върху околната среда (Доклад за ОВОС) за морския газопровод "Южен поток" в България, взето на 24 януари 2014 г. Докладът за ОВОС заключава, че проектът няма да засегнe значително околната среда, съобщават от "Южен поток транспорт".

"Приемаме нашата отговорност за околната и социална среда много сериозно и направихме задълбочена и обстойна оценка на въздействието на проекта, за да сме сигурни, че тръбопроводът няма да навреди на природата. Докладът за ОВОС отразява това и аз съм доволен, че нашите усилия са оценени от членовете на Висшия експертен екологичен съвет.", коментира Олег Аксютин, Главен изпълнителен директор на "Южен поток транспорт".

Припомняме, че още със старта на проекта мнозина варненци и хора от региона изразиха опасения, че градежът на газопровода ще доведе до пагубни последици за околната среда.

Запознайте се с още подробности в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика