От края на септември БДЖ започва да продава билети онлайн

4076
От края на септември БДЖ започва да продава билети онлайн

В края на септември са крайните срокове, когато БДЖ трябва да въведе онлайн базирана система за издаване на билети за влаковете. Това каза Димитър Костадинов, директор на Дирекция „Маркетинг и продажби” в „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, предаде Фокус.

„Кампанията за 20-дневна предварителна продажба на билети за влаковете до морето е предвидена до края на лятото. До септември предвиждаме да въведем и новата информационна система, чрез която вече няма да има ограничение във времето за резервация, така че ще може да се резервира място за по-дълъг период, тъй като няма да бъде в зависимост от технологията на работа, а ще бъде уеббазирана система. В момента за налагането на по-ранната и по-дългата резервация от 5 дни и 20 дни, технологията ни на работа за резервация е ръчна и това затруднява по-дългите периоди от време за резервация. Като въведем новата система, това няма да бъде вече ограничително условие за резервацията”, каза Димитър Костадинов.

БДЖ спря влакове без предупреждение

Пътническите влакове са спрени от началото на седмицата без предупреждение, съобщава БНР. Това са влаковете, движещи се по направлени...

Чрез новата система ще може онлайн да се запазва билет за влак и това ще бъде допълнително удобство. „Това е и ефектът от тази система. Първо - въвеждането на билетните каси, за да могат билетните касиери да работят, и след това за клиента – въвеждането в уебверсия, която да бъде онлайн базирана, и всеки да може да си резервира място от вкъщи, както и да си закупи билета”, обясни Димитър Костадинов.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика