Рекламираме България в парижкото метро

6747
Рекламираме България в парижкото метро
Искаме да станем източното пристанище на Европа за търговия с Азия

Очаква се през юни месец тази година около 20 изпълнителни директори на водещи френски туроператори да посетят страната ни на опознавателна визита.

Това заяви в Марсилия заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на среща с префекта на регион Прованс Алпи-Кот д’Азюр и бивш министър на туризма Хюг Парант – най-висшият представител на държавата в областта. Маринов е на работно посещение във френския град. По думите му французите ще се запознаят със специфичните форми на туризъм в страната ни, която ще се представи и като целогодишна дестинация.

Няма да има държавна фирма за туристическа реклама

ГЕРБ се отказа идеята да учреди държавна компания "Българска туристическа организация", която да се заеме с рекламата и маркетинга на ...

В програмата на Национална туристическа реклама за 2012 г. е планирано традиционно участие на България на Световния туристически салон в Париж през март и на изложението Destination Nature също във френската столица през март-април, което е за еко- и селски туризъм, посочи още Маринов. Освен това, се подготвя и рекламна билборд кампания за страната ни в парижкото метро.

По отношение на круизите и развитието им у нас, Маринов заяви, че все още нямаме големи круизни компании у нас, но се правят опити за тяхното привличане.

„Искаме да станем източното пристанище на Европа за търговия с Азия, най-вече износ на европейски стоки към Азия и внос на азиатски - към ЕС“, каза още той в отговор на думите на Парант, че Марсилия е южното пристанище на Европа, а Черно море - част от Средиземно. Френският турист, за разлика от германския или скандинавския, развива дестинации, интересува се от култура, еко, селски, балнео- и СПА услуги, подчертаха домакините. Двамата събеседници бяха единодушни, че България има потенциал да насочи усилията си също в тези направления. Така могат да се увеличат сумите, които пътешествениците оставят като допълнителни средства извън пакета услуги в тези дестинации и на практика помагат за тяхното развитие.

Срещите на зам.-министър Маринов в Марсилия продължават. В състава на българската делегация са включени също посланикът ни в Париж Марин Райков и председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Рай сме за приключенски туризъм

България е сред най-привлекателните страни за приключенски туризъм в света. Страната ни е класирана на 6-о място сред развиващите се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com