НЕК публикува отчета си за 2013 до края на юли

34707
НЕК публикува отчета си за 2013 до края на юли
Снимка: БГНЕС

Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД ще обяви публично финансовия си отчет за 2013 г. до 31 юли, съобщиха от пресцентъра на НЕК. Обявлението им идва след твърдения на депутати от ГЕРБ, сред които бившия икономически министър Делян Добрев, за непредоставена информация.

"Национална електрическа компания (НЕК), спазвайки законите в страната, а в конкретния случай чл. 40 от Закона за счетоводството, е задължена да публикува Годишния си финансов отчет за 2013 г. и Годишния доклад за дейността за 2013 г. чрез заявяване и представяне за обявяване в Търговския регистър до 31 юли 2014 г. Годишният финансов отчет на НЕК ЕАД за 2013 г. към настоящия момент не е окончателен и съответно одитиран и заверен от независими финансови одитори съгласно изискванията на чл. 38 от Закона за счетоводството", казва се в съобщението.

Борисов обеща референдум за безплатен газ за 10 години

"Ние сме за „Южен поток“, но при спазване на европейските правила. А европейските правила са в наша услуга, защото газът, д...

„Заварих НЕК в много тежко състояние. Новото ръководство на компанията полага всички усилия да стабилизира финансовото й състояние, спазвайки законите в страната и осъзнавайки важното място и роля на НЕК за стабилността на енергетиката в страната“, подчерта Екатерина Истаткова, изпълнителен директор на НЕК.

След изпълнение на всички изисквания на законодателството в България, исканата информация ще бъде предоставена на народните представители.

Липсата на данните за НЕК само „наливат масло в огъня”, който подклаждат депутати от ГЕРБ и най-вече бившият енергиен министър Делян Добрев – че НЕК е в технически фалит. Според Добрев налице е опит да се прикрият колосалните задължения на компанията, които отивали към 4 млрд. лева. Преди време в. "Сега" излезе с информация, че данните се пазели в тайна заради съдебните дела между НЕК и "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене". Искът на руската компания е на стойност 1 млрд. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com