МИП - експеримент за милиони

25064
МИП - експеримент за милиони
Снимка: БГНЕС

Една година и 3 месеца. Точно толкова продължи животът на Министерството на инвестиционното проектиране. По-рано днес то беше закрито с решение на парламента.

Ведомството успя да се пребори и за сграда в центъра на София, която вече е неизползваема. Колко струва тя? Колко пари бяха дадени за заплати на чиновниците в изкаралата малко повече от година структура.

МИП одобри инвестиционни проекти за над 134,3 млн. лв.

Инвестиционни проекти на обща стойност над 134,3 млн. лева са одобрени от Министерство на инвестиционното проектиране, заяви пред журна...

Грубите сметки показват, че едногодишното съществуване на министерството е струвало на българската държава милиони. Само за заплати на 120-те служители са похарчени 1,5 милиона лева. От публикувания отчет на министерството става ясно, че за първите 6 месеца на годината разходите по 3-те бюджетни програми възлизат на около 10 милиона лева.

Извън тези пари е направеният ремонт на сградата.  „Договорът е бил един - на стойност 14 000 лева и е извършено боядисване и преграждане на 2-3 помещения”, обобщи главният секретар на МИП Тихомир Тодоров за Нова телевизия. Обзавеждането е скромно, допълва той.

Голяма част от него били дарени бюра и шкафове. След като съдбата на министерството вече е решена, служителите архивират тоновете папки с документи. Тъй като всички дейности оттук нататък се поемат от МРРБ.

Първият кандидат за инвестиционен министър падна от горещия стол часове след като седна там. Архитект Калин Тихолов се оказа замесен в скандални проекти по Българското Черноморие. Самият той предаде щафетата на следващия чиновник.

Министерството на инвестиционното проектиране е най-непрозрачното

Създаденото от настоящето правителство Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) е най-непрозрачното от всички министерства на ...

„Той се отказа, за да не създава напрежение в гражданското общество. - Ще има ли все пак такова министерство? - Да, ще има, предложил съм Иван Димов”, заяви бившият премиер Пламен Орешарски.

Той сбърка името. Оказа се не Димов, а Данов (Иван Данов). Сбъркана се оказа и задачата на министерството. Появиха вицове за това, че не било свършило буквално нищо.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика