Мартин Шулц: ЕП няма законодателна препоръка да се спират фондове за България

23802
Мартин Шулц: ЕП няма законодателна препоръка да се спират фондове за България
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент няма законодателна препоръка за спиране на средства за България. Това заяви председателят на законодателната институция Мартин Шулц след среща с българския президент Росен Плевнелиев.

"Докладът няма законодателна стойност, както и съдържащите се в него препоръки", заяви Шулц. "На негова база няма да бъде предприето незабавно спиране на европейските средства за БЪлгария", категоричен е той, предаде в. "Преса".

Шулц коментира проекта на доклад за освобождаването на Еврокомисията от отговорност по изпълнението на общия бюджет на ЕС за финансовата 2012 година, който ще бъде гласуван от ЕП утре, 3 март.

В точка 296 на документа, подготвен от германският евродепутат Маркус Пийпер от дясната ЕНП, се препоръчва Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали изобщо е възможно използването на средства на ЕС съгласно правилата". Мотивът на предложението е, че на основата на последния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка се поражда "дълбока загриженост относно липсата на напредък, продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и коригиране на грешки".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика