Кунева определи 24 ползи за бизнеса от ТТИП, но не каза какви са

7649
Кунева определи 24 ползи за бизнеса от ТТИП, но не каза какви са
Снимка: ДБГ

От малките и средни фирми често се изисква да предоставят прекалено детайлна информация и да се ориентират на сложния пазар, а някои от тях са неконкурентноспособни на американския пазар. Това каза по време на днешния парламентарен контрол вицепремиерът Меглена Кунева в отговор на въпроса на депутата Георги Божинов от БСП лява България относно анализа на рисковете, ползите и въздействието върху малкия и средния бизнес в България от подписването на споразумението за Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) между САЩ и ЕС.

Основни пречки пред участието на малките и средни предприятия е трудността да се свържат в каналите за търговия и за стандартите за качество, особено когато се различават от това на ЕС, продължи тя. Според нея друг проблем е липсата на закрила при патентните на ЕС и САЩ, но трудностите не произлизат от правителствената политика. Вицепремиерът посочи, че очакваните положителни промени след подписване на споразумението са повишаване на качеството на предоставяните продукти и услуги и намаляване на разходите.

България не подкрепя "безусловно" ТПТИ

Подкрепата на България за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) не е безусловна. Това посочи зам.-министърът...

Кунева изтъкна, че ползите за малките и средни предприятия от ТТИП са 24, но не се спря конкретно на тях и не ги изреди.

Какво каза вицепремиерът по отношение на навлизането на ГМО продукти от САЩ на европейските пазари, което е едно от основните опасения около ТТИП, прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика