Крайни предложения на бизнеса гонят КНСБ от Тристранката?

26236
Крайни предложения на бизнеса гонят КНСБ от Тристранката?
Снимка: БГНЕС

Предложенията на Българската стопанска камара за намаляване на административната тежест, които бяха приети от мнозина като доста крайни, разгневиха синдикатите. Президентът на КНСБ Пламен Димитров дори заяви, че ако правителството не изтегли предложенията, синдикатът му ще напусне Националния съвет за тристранно сътрудничество, предаде БТВ.

Изненадани сме от радикалния тон в публичното пространство отново се вадят на бял свят идеи, които вече са били отхвърляни след дълги дискусии и които очаквахме, че са забравени”, коментира той.

Искания на БСК за промени в Трудовия кодекс изправиха на нокти КНСБ

След като синдикатите и „Атака” поставиха сериозни изисквания към работодателите, като например задължително криминализиран...

28-те мерки за намаляване на административната тежест, предложени от Стопанската камара взривиха синдикатите. Сред тях са намаляване на годишния отпуск на жените в майчинство, забрана за полагане на извънреден труд, премахване на допълнителното възнаграждение за клас прослужено време, както и обезщетението, което се дава, когато работник достигне пенсионна възраст и бъде освободен.

„Намираме 99% от мерките на работодателите за скандални и неприемливи, единствено приемаме идеята им създаването на специализирани трудови съдилища”, посочи президентът на КНСБ и допълни, че в следващите дни ще координира позицията си с другата работническа организация КТ „Подкрепа".

Запознайте се с още подробности в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика