КЕВР ще проверява финансовото състояние на "Овергаз"

4036
КЕВР ще проверява финансовото състояние на "Овергаз"
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще направи извънредна проверка на лицензионните задължения и финансовото състояние на "Овергаз". Това става ясно от съобщение на институцията, цитирано от Expert.bg.

"Комисията за енергийно и водно регулиране следи внимателно развитието на възникналата ситуация около доставките на природен газ от "Газпром Експорт" за "Овергаз Инк" след 1 януари 2016 г. Председателят на комисията Иван Иванов е в постоянен контакт с представители на институции и организации в отрасъла и с всички заинтересовани страни, ангажирани за разрешаването на въпроса.

Шефът на КЕВР обещава значително по-ниски сметки за парно

Между 20 и 30% по-ниски ще са сметките за парно и топла вода на потребителите през този отоплителен сезон в сравнение с предишния. Това...

По този повод на 4 и 5 януари 2016 г., по искане на КЕВР, бяха изслушани представители на ръководствата на „Булгаргаз“ ЕАД и на „Овергаз Мрежи“ АД. Членовете на Комисията бяха информирани за постигнатата договореност между двете компании, която гарантира непрекъснатост на доставките на природен газ за крайните битови и стопански потребители на „Овергаз Мрежи“ АД. На проведените срещи Комисията за енергийно и водно регулиране оцени високо положените усилия от страна на „БЕХ“ ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД, „Булгартрансгаз“ ЕАД и „Овергаз Мрежи“ АД за разрешаване на възникналия проблем. По настояване на КЕВР, „Булгаргаз“ ЕАД и „Овергаз Мрежи“АД поеха ангажимент да информират регулатора при всяка промяна на ситуацията.

Със заповед на председателя на КЕВР Иван Иванов (на снимката - бел.ред), регулаторът започва извънредна проверка на изпълнението на лицензионните задължения и финансовото състояние на „Овергаз Мрежи“ АД", става ясно от съобщението.

Междувременно от "Овергаз" съобщиха, че са изпратили жалба до ЕК по случая. Брюксел разследва "Газпром" за монопол в Централна и Източна Европа, включително в България, още от април миналата година.

Още подробности по темата четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com