"Катаргаз" и "Булгаргаз" проявиха интерес да си сътрудничат

8880
"Катаргаз" и "Булгаргаз" проявиха интерес да си сътрудничат
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани подписаха двустранно междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността, съобщиха от правителствената пресслужба.

Това е първото споразумение в сферата на сигурността в рамките на дипломатическите отношения между двете държави.

Турция и Катар ще си сътрудничат във военната сфера

Връзките между Турция и Катар се засилват все повече и то в различни сфери. Комисията по международните работи на турския парламент е о...

В присъствието на двамата премиери и водените от тях делегации беше подписано и писмо за проява на интерес за сътрудничество между компаниите "Катаргаз" и "Булгаргаз".

В рамките на срещата между двамата министър-председатели, която се проведе днес в Доха, беше заявен интерес за сътрудничество с България от страна на Катар в областта транспорта, земеделието и енергетиката. Конкретни параметри за партньорството в отделните сектори ще бъдат обсъдени на предстоящите утре двустранни срещи между ресорните министри от двете държави.

Катарският премиер изрази убеждението си, че двустранното сътрудничество ще бъде укрепено и отбеляза важността на създадената междуправителствена комисия, чиито заседания допринасят за задълбочаване на партньорството между България и Катар. Намерение за активно сътрудничество заяви и премиерът Борисов. Двамата потвърдиха желанието си за развитие на икономическите контакти.

Най-честите престъпления на българи в арабския свят са свързани с наркотрафик и източване на банкови карти. Вероятно в обсега на споразумението ще влязат и мерки срещу прането на пари, пише bTV.

В Чирен има достатъчно газ, успокояват от Министерството на енергетиката

Създаденият в Министерството на енергетиката ведомствен щаб следи ежедневно доставките на природен газ, разполагаемите количества в хра...

По-рано днес премиерът Бойко Борисов проведе и разговор със заместника на емира на Държавата Катар шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа.

За доставки на катарски газ Борисов преговаря и по време на предходния си мандат, по същата тема до Доха пътува и енергийният министър в кабинета „Орешарски” Драгомир Стойнев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com