Жаклен Коен е освободен като изпълнителен директор на БЕХ

4348
Жаклен Коен е освободен като изпълнителен директор на БЕХ

Сериозни промени по високите етажи на българската енергетика - изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Коен е освободен от поста си, а на негово място в борда на холдинга влиза шефът на "Булгаргаз" Петьо Иванов. Рокадите са направени по решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, съобщиха от ръководеното от нея ведомство.

"На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо Иванов, а за изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД - Николай Павлов. Петьо Иванов е работил като ръководител финансов контролинг и главен счетоводител в Националната електрическа компания, а Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

Шефът на БЕХ поиска "Овергаз" да поеме разходите за допълнителния газ

Държавата помогна да се предотврати една криза, която не знам дали се търсеше или не целенасочено. Всякакви оправдания смятам за некоре...

Промените целят оптимизация на работата на Българския енергиен холдинг и влизат в сила след вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията", гласи официалното съобщение.

Промените вероятно са мотивирани от скандала с газовите доставки за абонатите на "Овергаз", който се разрази около Нова година. Повече подробности прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика