И такситата готвят стачка на 20 ноември

51141
И такситата готвят стачка на 20 ноември
Снимка: БГНЕС

След като КНСБ вече обяви, че на 20 ноември ще има протест, който започва от 8:30 часа на площад „Македония” в София, днес стана ясно, че и таксиметровите шофьори също ще стачкуват.

Според информация, споделена във Facebook, таксиметровите шофьори ще се съберат пред храм-паметника „Александър Невски”. Паралелно протест ще има и в Пловдив.

Лизингополучателите са страшният елемент в таксиметровия бизнес, казва таксиметров шофьор

Цялата система по отношение на таксиметровия бизнес в България е сбъркана. Това заяви в сутрешния блок на bTV таксиметров шофьор, пожел...

Основните причини за стачката са намерението на Министерството на транспорта да обложи такситата с патентен данък, както и идеята да се иска по-висока квалификация за таксиметров водач – шофьорска книжа от категория “C”. Освен това таксиметровите шофьори искат и поправки в Закона за автомобилните превози.

Ето и какви бяха исканията от брашна към транспортното министерство, изпратени в началото на ноември: облекчения в изискванията за годините на таксиметровите автомобилите;  отпадане на задължителния жълт цвят за такситата; въвеждане на минимална цена на таксиметровия превоз; увеличаване валидността на разрешителните за таксиметрови шофьори на 36 месеца; отпадане минималната възраст от 21 г. за водачите на таксита; въвеждане на изискване за средно образование на шофьорите; позволяване на такситата да се движат в лентите за автобуси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика