Хиляди щурмуваха моловете в търсене на намаленията на "черния петък"

6877
Хиляди щурмуваха моловете в търсене на намаленията на "черния петък"
Снимка: Getty Images / Guliver

Голямото предпразнично пазаруване започна и за българите, а истерията около намаленията по време на "черния петък" завладя и хората у нас. В последния петък от ноември хиляди щурмуваха магазините и буквално парализираха големите градове, предаде "Нова телевизия".

"Черният петък" се оказа отлична възможност за хиляди да опразнят джобовете. Истерията за огромни намаления обаче доведе и до огромни задръствания и буквално спря движението около моловете в големите градове. В желанието по-бързо да стигнат до евтините стоки десетки попаднаха в капана на трафика. А паркингите се препълниха от сутринта.

Проверки още от сутринта заради "Черния петък" в Бургас

Комисията за защита на потребителите в Бургас е започнала още от сутринта проверки по магазините във връзка с т. нар. „Черен петъ...

През целия ден около моловете трафика регулират и допълнителни екипи на КАТ. 

Сериозни задръствания около големите търговски центрове има заради намаленията на "черния петък", съобщава и bTV. Още по-тежко стана привечер, когато хората вече са си тръгнали от работа и могат спокойно – или недотам спокойно – да се оттдадат на пазаруване. Лошото време и дъждът допринасят за трудностите. Затрудненията в движението и паркирането започнаха още от ранния предиобед.

Треската за пазаруване за едни, се оказа допълнителна работа за други. "То "черен петък" е за Пътна полиция, не за магазините", коментира Любомир Костадинов, началник сектор "Пътна полиция". "Спрени са абсолютно всички почивки и всички са на улицата. Проблем е, че самите молове не могат да поемат автомобилите, които искат да влязат вътре”, обясни още Костадинов. 

При мола на "Цариградско шосе" в София имаше паркирани автомобили в зелените площи. В паркинга свободни места почти не се намират. Дори и служителите, чиито офиси са там и имат служебен абонамент за колите си, се налагаше да чакат по около час за паркинга.

Пускат последните билети за Lord of the Rings in Concert на BLACK Friday

Международният ден на отстъпките, BLACK Friday, по традиция ще бъде отбелязан и в България на 27-и ноември. По този повод организаторит...

Особено тежко е положението на бул. "Ситняково" в столицата. Хората Обвиняват КАТ, че не са предвидили възможносто струпване в деня с големите намаления.  Голямо задръстване има и на "Черни връх", където при кръстовището на мол "Парадайс" колите се трупат, за да влязат в подземния паркинг.

Поне до Коледа мерките около всички молове ще са засилени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика