Хампарцумян: Василев да се яви, да каже и да излезе целия в бяло

8651
Хампарцумян: Василев да се яви, да каже и да излезе целия в бяло
Снимка: БГНЕС

Работа на г-н Василев е като Георги Димитров пред Лайпцигския съд - да се яви, да каже, лошите да получат наказания и той да излезе целия в бяло. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в предаването на bTV "Лице в лице", след днес се появиха списъци с посетителите на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ.

Според него всеки български гражданин е длъжен, когато узнае или бъде свидетел на престъпление, да бъде така добър да отиде да го опише пред прокурор и да даде показания пред съдия. "Ако това не е направено по надлежния ред, то си остава една жълтинка”, коментира Хампарцумян листата с гости. Банкерът отново повтори, че за него правилната стъпка в този момент е да се направи така, че да не се стига до повторение на ситуацията с КТБ. 

Василев: Разпространеното писмо не е мое

Банкерът Цветан Василев опроверга появилото се преди няколко часа писмо, подписано от него. На личния си сайт той подчерта, че разпрост...

"За някои от нещата се досещаме по дедуктивен път и никога няма да получим доказателства", смята Хампарцумян. "С подкупите и проституцията двете страни са еднакво доволни. Затова не е толкова важно да се хване някой с подкуп, а да се направят процедурите така, че даването на подкуп да стане икономически безсмислено и това е възможно. В България можеш да правиш бизнес и без да даваш подкупи", обясни той.

Мярката за падането на банковата тайна е популистична, заяви още Хампарцумян. Той обясни, че и в момента, когато има престъпление, тя пада по процедура. "Аз съм против такива популистични закони и правила, писани на коляно. Законите се пишат, преди да се случи нещо. Ако се пишат след това, са декрети в стил Владимир Илич Ленин", каза той.

Банкерът каза още, че не вярва да се стигне до ситуацията „КТБ 2”, но призова за ускоряване процеса на приемане на България в еврозоната, както и да се направи по-рано стрес тестът на банките. "Банките, регистрирани в България, има добре управлявани и зле управлявани, както видяхме миналата година. Този стрес тест ще даде индикация и време на тези, които не са напълно в ред, да влязат в ред. Това е успокоение на вложителите, хората. Ние минахме вече през такъв стрес тест – живи сме, здрави сме”, допълни Хампарцумян.

"Нищо неморално няма в това политици и представители на бизнеса да се срещат с шефа на голяма банка като КТБ. Няма проблем да се покажат списъците с посетителите на КТБ. Всичко, което се осветлява около казуса КТБ, не се знае доколко е вярно, но начинът, по който се представя, е убийствен за образа на цялата държава". Този коментар даде пред БНР от своя страна финансистът Емил Хърсев, който коментира "списъка на Цветан Василев".

Василев: Паразити, истинското шоу тепърва предстои!

Цветан Василев изпрати ново писмо до медиите и българската общественост. В него банкерът обяснява, че не използва както обикновенно сво...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика