Фандъкова: Приехме премахването на лихвите по прогнозните сметки от "Топлофикация"

12717
Фандъкова: Приехме премахването на лихвите по прогнозните сметки от "Топлофикация"

Отпадането на лихвите върху прогнозите сметки на „Топлофикация София” вече е прието. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Според кмета на София в момента общинските власти работят усърдно върху всички предложения, свързани с дружеството и сметките за парно и топла вода. Сред предложенията, върху които юристите на общината работят, са въвеждането на индивидуални договори в сградите с хоризонтална отоплителна инсталация, въвеждане на едномесечен отчет във варианти дистанционно отчитане и самоотчет, таван на сградната инсталация и по-справедлива методика за изчисление на сметките за парно.

Фандъкова: Нарушенията на кметовете на Изгрев и Триадица са недопустими

"Надявам се, че в днешния ден оставките на районните кметове на Изгрев и Триадица ще бъдат депозирани, нямам съмнение, че това ще се сл...

Пред bTV Фандъкова обясни, че е разпоредила финансов одит на „Топлофикация” за 2012 година, който да се разпространи и за още няколко години по-рано. Кметът на София каза, че „Топлофикация” има несъбираеми задължения, които на хартия все още са изискуеми, но на практика няма как да бъдат взети, защото е изтекъл тригодишният давностен срок, в който е можело да се предприемат действия. „Затова сега всички ръководители на „Топлофикация”, които са допуснали това да се случи, ще трябва да си носят отговорността”, каза тя.

Фандъкова се похвали, че вече е подписан последният договор за финансиране на проекта за строеж на софийския завод за рециклиране на отпадъци. „Въпросът вече не е дали, а кога столицата ще има завод”, каза тя. Кметът уточни, че в момента се изчаква законовият срок за обжалване на параметрите на проекта и след като той изтече, вече може да се почне същинската работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика