Двама шефове на КТБ са станали защитени свидетели

29718
Двама шефове на КТБ са станали защитени свидетели

 

Членове от управителния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) са станали защитени свидетели по делото за нейното източване. Това съобщи пред Нова телевизия банкерът и бивш финансов министър Стоян Александров.

„Имам негласна информация, че двама от висшето ръководство на банката са защитени свидетели. Може би като са видели, че се теглят такива пари, моралът не им е позволил да бъдат безучастни”, коментира бившият финансов министър.

Борисов: Вината за случилото се в КТБ е на кабинета и БНБ

На власт ли е БСП – крахът винаги е пълен. То се случи. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на Общо събрание на м...

Банкерът потвърди, че парите на всички фирми и граждани, включително и тези, които са над 100 000 лева, ще бъдат защитени.

„Шокирана съм. Първо, защото се каза, че една огромна сума в размер на 200 млн. е изтеглена кеш. Това просто е невъзможно. Не мога да си представя, че без заявка, такава крупна сума ще се изплати”, коментира шефът на ДСК Виолина Маринова.

Пред Дарик радио председателят на Народното събрание Михаил Миков коментира, че БНБ е допуснала закъснение при реакцията си на кризата с КТБ.

Междувременно заместник-председателят на икономическата комисия и член на бюджетната комисия в парламента Румен Гечев заяви, че очаква да бъде създадена специална комисия за изясняване на случая с Корпоративна търговска банка, информира БНР.

Въпрос: КОЙ има депозити над 100 хил. евро в КТБ, че да му ги гарантира българският народ?

Предложението за нов закон заради КТБ, с който да се осигури държавна гаранция на всички влогове в банката, независимо от размера им, в...

"Мисля, че тук има преднамерени елементи за заблуждение на публиката. Първо, тази екзотична история с 200-те милиона в края на деня, която аз даже не бих искал да коментирам. Позволявам си да кажа, че тя ми звучи донякъде несериозно, но проблемът в КТБ е в тези 3 милиарда и половина кредити. Колкото повече гледам числата и коментирам и със други банкови експерти, нещо не е точно така, както се обяснява. Това, което ме смущава, е, че тези 3 милиарда и половина означава, че близо 70 процента от кредитите на КТБ са били лоши".

Повдигат ново обвинение на шефа на КТБ

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор на Корпоративна търгов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика