Дончев отрече, че Брюксел всъщност казва, че сме зле с усвояването

3463
Дончев отрече, че Брюксел всъщност казва, че сме зле с усвояването
Снимка: БГНЕС

Несъгласие с констатацията, че властите в България говорят на различен език от този на Брюксел за усвояването на евросредства изрази вицепремиерът Томислав Дончев. Той коментира темата с усвояването на европейски средства.

Според Дончев било констатирано през 2014 година изоставане на България по т.нар. финансови инструменти. Констатирано е и неспазване на правилата за възлагане на обществени поръчки, но това се отнасяло също за Испания, Гърция, Германия. Имало и слабости по отношение на земеделските инструменти.

"Корупционни вратички" в Закона за обществените поръчки останаха отворени

Изключително спорни предложения минаха без проблем при днешното гласуване на Закона за обществените поръчки, който беше определен от ра...

По думите на Бинев, Европейската сметна палата е счела България е еталон за неусвояване на европейски средства през първия програмен период (2007 – 2013). Затова и депутатът попита защо се разминават становищата на европейските институции и на българските власти.

Говорим за данни от 2014 година, спомнете си данните от 2016 година. България ще завърши първия си програмен период с 98% усвояване на средства. Дончев уточни, че имало два метода за изчисление. Той подчерта и, че е време да се помисли за времето след 2020 година, когато европейското финансиране ще намалее драстично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика