Домусчиев: Представители на бизнеса ще има във всички бордове в държавната енергетика

6640
Домусчиев: Представители на бизнеса ще има във всички бордове в държавната енергетика
Снимка: БГНЕС

Остава ангажиментът ни да предоставим на главния прокурор Сотир Цацаров в следващите дни сигналите, касаещи нередностите при подписването на договорите с американските централи. Това заяви председателят на Конфедерация на индустриалния капитал в България (КРИБ) Кирил Домусчиев след среща с премиера Бойко Борисов, на която се обсъждаха цените на тока за бизнеса, предаде "Фокус".

"Също така се разбрахме се да има наш представител към комисията в парламента, която наблюдава и следи работата на КЕВР. Другото важно нещо - представители на бизнеса ще има във всички бордове в държавната енергетика, не само в НЕК, но включително в мините, АЕЦ, Марица Изток 2, с цел засилване на контрола и оптимизиране на дейността на тези дружества", посочи той.

Домусчиев изрази мнение за собствеността в "Левски", не смята, че Пеевски има нещо общо с клуба

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, взе отношение по темата за собствеността на "Левски". Според него един от новите шефове на "...

Домусичев заяви, че остава искането за оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов. По думите му, във връзка с протеста насрочен за 30 септември, след многото изговорени неща остава да решат дали ще протестират. „ Оптимисти сме към момента”, каза още Кирил Домусчиев.

"Аз и моите колеги от АИКБ и БТТП считаме, че срещата беше доста полезна и се стигна до определени решения, които се надяваме, че ще бъдат една сериозна основа за решаване на проблемите, които изпитва индустрията и по-специално в цената на електроенергията и таксата задължение към обществото", обясни Домусчиев.

"Визирам някои от по-важните решения, до които стигнахме - първо относно пътната карта за реформи в енергетиката се разбрахме да я направим спешно и от утре почваме да работим в една работна група с председател вицепремиера Томислав Дончев. Вътре ще участват представителите на работодателските организации, министър Теменужка Петкова, председателят на парламентарната комисията по енергетика Делян Добрев и министърът на финансите Владислав Горанов. В тази пътна карта трябва да посочим мероприятията, сроковете и мерките, които трябва да се вземат за оптимизиране на състоянието на енергетиката", заяви той.

Домусчиев уточни, че като законодателни промени се е постигнало съгласие, че ще получат съдействието на премиера и на всички министри относно въвеждането на за въвеждане на мораториум върху всякакви нови преференциални производства, даването на преференциални цени за производство и изкупуване на съответната електроенергия. Той поясни ,че точната формулировка за това предстои да се уточни.

Домусчиев: Борисов ни подкрепи за тока, но институциите не си свършиха работата

Протестът на 30 септември ще е доста масов. Това обеща председателят на КРИБ Кирил Домусчиев във връзка с недоволството на работодателс...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика