До 5 млн. европейци на СПА туризъм у нас в следващите 10 години

10939
До 5 млн. европейци на СПА туризъм у нас в следващите 10 години

Между 3 и 5 милиона възрастни хора от Европа се очакват в българските СПА и рехабилитационни центрове през следващите 10 години. Какви ще бъдат ползите за туризма обобщи д-р Димитър Благов от клъстер "Медицински туризъм" по време на специализирана конференция в София.

"България е основен приемник на стари хора в Европейския съюз. Вече има такива разговори в Европейския съюз. Очаква се инициатива на ниво правителство да предложи това в рамките на Европейския парламент и България действително да стане приемник на стари хора, тъй като социалните фондове на Европа издъхват. Идвайки тези хора, ние ще ангажираме местното население да работи. Парите, които ще получаваме по линия на обгрижването на тези хора, няма да бъдат малко, защото те няма да са съобразени със стандартите на България. Ще има разлики, но няма да са много съществени. При реални условия - по-ниски цени, но не фрапантно ниски", заяви той.

Над 1 млрд. евро са инвестирани в СПА индустрията у нас

През последните 10 години у нас в СПА индустрията у нас са инвестирани над един милиард евро. Това съобщи за БТА председателят на Бълга...

Директорът на Програма "България ви очаква" Весела Цолова каза по-рано, че денталният туризъм през последните години е добил сериозна популярност.

"Нашите специалисти са на високо ниво. Да не говорим за конкурентните цени, които имат нашите услуги. Това отвори първата врата за медицинския и здравен туризъм. Нашата конференция е обърната към българите в чужбина, да дойдат в България да се лекуват, към чужденците, които искат качествено лечение и превенция. Но без държавна политика, това ще си остане мечта, обясни тя в ефира на Националното радио", заяви той.

Повече от 50 лектори ще говорят по време на двудневната конференция. Представени са много висши учебни медицински заведения, водещи клиники, хотели и медицински специалисти.

 

В Сапарева баня строят най-големия спа център на Балканите

30 млн. евро от Русия чака Сепарева баня. Там ще бъде построен най-големият спа център на Балканите. Огромната инвестиция е на Руския д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика