Делян Добрев: С моето име управляващите правят изкуствен скандал за "Карадере"

25444
Делян Добрев: С моето име управляващите правят изкуствен скандал за "Карадере"
Снимка: БГНЕС

Намесването на името ми в скандала "Карадере" е опит за отвличане на вниманието, създаден от управляващите. Това е изкуствен скандал, за да не се говори за истинските, заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Добрев коментира прословутото писмо относно проекта "Блек Сий Гардън". Той посочи, че в писмото става въпрос за статута на инвеститорите, които са чужденци и това е темата, а не категорично даване на одобение на проекта. С какви очи управляващите сега правят това, след като миналата година приеха, че е достатъчно желаещ да получи разрешение за постоянно пребиваване в България трябва да внесе депозит от 1 млн. лева, попита Добрев. Това не е инвестиция, добави той.

Някой заблуждава екоорганизациите за Карадере, заяви Стойнев

Инвеститорското намерение към застрояване на местността Карадере няма абсолютно никакъв статут. Нищо не може да се случи, защото ние тр...

„По същия начин те са обвинили ГЕРБ и за Лясковец”, подчерта Добрев, предаде Агенция "Фокус". „Манипулират обществото сега, когато има дефицит от 1 милиард лева, който те създадоха в средата на миналата година, вземайки решение от ДКЕВР, че намалението на цената на тока ще стане с 499 милиона трансфер от Държавния бюджет с трансфер на приходи за въглеродни емисии. От тези приходи има само 100 милиона лева, останалите 400 милиона ги няма”, заяви депутатът от ГЕРБ. Те са дефицит и се знае, че ще бъде така до края на юли тази година, когато ще вземат отново решение за цената на тока, добави той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика