Данъчните проверяват фирми на Делян Пеевски

3974
Данъчните проверяват фирми на Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите (НАП) проверява фирмите на депутата от ДСП Делян Пеевски. Проверката на данъчните е свързана с произхода на средствата по последните сделки на притежавани от народния представител компании.

Работата на НАП по казуса е започнала скоро, заявяват от приходната агенция пред Mediapool, който съобщи за новината. Проверката е на юридически лица, в които депутата от ДСП е собственик, и няма срок, в който да бъде приключена, уточнява "Дневник".

Спортни журналисти в последния брой на "Преса": К*р за Пеевски

Седем месеца след излизането на последния брой на вестник "Преса" бе направено любопитно разкритие. Явно спортните журналисти на издани...

Компанията "НСН Инвестмънт", в която Пеевски държи 90% от акциите, а останалите 10% са на майка му Ирена Кръстева, притежава 100% от “Табако Инвестмънт“ ЕООД (без дейност), 100% от "Комсо Табако“ ЕООД (без дейност) и 100% от "Десентиа България“ ЕООД. "НСН Инвестмънт" се оказа и собственик на 5% от "Булгартабак", 18% от "Юрий Гагарин" и предстои да финализира сделки за придобиване на 50% от веригата за техника "Техномаркет" и за торовия завод "Химко"- Враца. Също така "НСН Инвестмънт" увеличи капитала си с 1 млн. лв. през миналата година, като 900 000 от тях са на Делян Пеевски - пари, които не фигурират в имуществената му декларация. Така остава въпросът откъде са парите на придобиващата компания.

Последната придобивка на Пеевски и майка му стана чрез "Балканска медийна компания". Компанията купи сградата на "БТВ Медиа Груп" за 2.8 млн. евро в столичния квартал "Манастирски ливади" в края на миналата година. Единствено за тази покупка става ясно, че е продаден друг имот в центъра на София, чрез който най-вероятно е финансирана новата придобивка.

Данъчните правиха проверка на фирми, свързани с Пеевски и майка му Ирена Кръстева, преди две години. Ефектът от проверката беше плащането на около 300 000 лв. данъчни задължения, докато е траeла ревизията им, назначена от прокуратурата, по думите на зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Националната агенция по приходите установи тези задължения на семейството в рамките на направената му данъчна проверка по сигнала на "Протестна мрежа" срещу Пеевски, банкера Цветан Василев и лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Тогава Ирена Кръстева отрече в отворено писмо до медиите проверяващите да са засичали нейни задължения към бюджета и дори заплаши със съд източниците на тази информация. От НАП пък отказаха да предоставят официалните резултати от ревизията, позовавайки се на изискванията за конфиденциалност.

МВнР: Няма никакво съобщение от турската страна за забраната за влизане на Пеевски и Доган

Няма никакво съобщение на официална турска институция за подобно решение. Това заяви министърът на външните работи Валентин Порязов от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com