Цветан Василев действа с Оманския фонд за КТБ

37288
Цветан Василев действа с Оманския фонд за КТБ
Снимка: БГНЕС

"Спасителите" на Корпоративна търговска банка (КТБ), които са представяни от консултантите от ЕПИК (EPIC), всъщност са водени от досегашния мажоритарен собственик на банката Цветан Василев. Това става ясно от съобщение на пиарът на банкера - Анна Лозанова.

От ЕПИК съобщават, че още на 10 септември са изпратили писмо до премиера Георги Близнашки, министъра на финансите Румен Порожанов и управителя на БНБ Иван Искров относно Корпоративна търговска банка АД (КТБ АД) и текущите събития около нея. В писмото се казва и кои са акционерите от "големия фонд", който проявява интерес да спаси банката - по думите на самия Близнашки от миналия месец. Това са Главният резервен държавен фонд на Оман, "Бромак" ЕООД (дружеството, чрез което Цветан Василев контролираше КТБ) и ВТБ Капитал.

Сашо Дончев: Влоговете над 100 хил. евро в КТБ могат да се възстановят наполовина

Между 50 и 80% от влоговете над 100 хил. евро в КТБ т.е. тези, които не се гарантират по закон, могат да бъдат възстановени към днешна ...

В писмото си ЕПИК информира за съвместната инициатива на гореспоменатите акционери на КТБ АД, както и на потенциални инвеститори, да рекапитализират КТБ АД, и изразява от името на клиентите си интерес от съвместна работа с българското правителство, с Българската народна банка, с други български институции, както и с други акционери на банката, с цел да представят съвместен план за рекапитализация и преструктуриране на КТБ АД.

ЕПИК предлага да се проведе среща в София през следващата седмица и да се сключи споразумение за конфиденциалност, за да се обмени поверителна информация с цел провеждане на пълен „дю дилиджънс“ в КТБ АД, за да се изготви детайлен план за преструктуриране и рекапитализация на банката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика