Цонев: ДПС може да преосмисли позициите си за "Козлодуй" и "Белене"

30736
Цонев: ДПС може да преосмисли позициите си за "Козлодуй" и "Белене"
Снимка: БГНЕС

При определени условия ДПС може да промени позициите си по отношение на атомните електроцентрали у нас. "Ако проекта за бъдещия седми реактор на АЕЦ "Козлодуй" бъде обвързан с дългосрочен договор за изкупуване на електроенергията, ДПС ще оттегли подкрепата си за проекта", заяви председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев пред бизнес форум, предаде БТВ.

ДПС са готови да променят позицията си и за изграждане на АЕЦ "Белене", но само при изпълнение на няколко условия, каза още Цонев по време на осмата годишна среща на бизнеса с правителството. До този момент партията беше категорично против втората атомна централа. Подкрепя обаче строежа на нов реактор в АЕЦ "Козлодуй".

Растежът може да дойде от износа, заяви Бобева

Износът е нашата надежда за растеж. Това заяви вицепремиерът Даниела Бобева, предаде БГНЕС. „Големият проблем е намаляването на ...

Ако един проект не води до договорни задължения за години напред, той ще бъде реализиран независимо от коя посока идва. Ако не може да диверсифицираме енергийните източници, ще диверсифицираме пътищата, по които получаваме енергията и тук не приемам политизацията, независимо от къде идва, каза още Цонев.

„Няма ясна финансова схема, има задължения за изкупуване на енергията за десетилетия. Защо подкрепя седми блок - защото ги няма тези неща. Има ясна финансова схема и няма договор за изкупуване. За сега. Ако се промени, ще ревизираме отношението си. Както и, ако Белене се промени, можем да ревизираме отношението си”, отговори Цонев на върпоса защо ДПС не подкрепя проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com