Чуждата фирма, която ще търси парите на КТБ, ще работи 3 до 5 години

7324
Чуждата фирма, която ще търси парите на КТБ, ще работи 3 до 5 години
Снимка: БГНЕС

Към 30 септември миналата година само 13% от кредитния портфейл на КТБ е бил обезпечен, каза Радослав Миленков в сутрешния блок на Нова телевизия. И уточни, че сега синдиците са се съсредоточили върху фирмите, които са представили обезпечение срещу заем от КТБ. Миленков добави, че по отношение на другите, без обезпечение, ще се заложи на международна фирма, която да проследи паричните потоци, изтекли от КТБ. В момента се прави избор на точната фирма, като се оценява какъв е опитът на съотвената компания за възстановяване на пари. До края на месеца ще приключи процесът на избор, сигурен е Миленков.

Попитан какво ще се прави с няколко големи български вестника, получили заеми от фирми, взели кредити от КТБ, председателят на ФГВБ отговори, че ще има разследване от избраната чужда компания. Тя щяла да дава препоръки как да се действа. Фирмата щяла да работи между 3 и 5 години - такава била практиката.

ТВ7 се оплаква на Борисов и почти цялото правителство за сървъра си

Ръководството на ТВ7 изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което търси помощ от него заради скандала със заема от Корпор...

129 кредитополучатели вече са получили уведомление за предсрочна изискуемост заради взети кредити от КТБ, каза Миленков. При 7 от тях вече са тръгнали процедури по събиране на вземания.

Няма как да убедя когото и да е, че синдиците не действат „избирателно” срещу длъжници на КТБ. За ТВ7 се разбра, защото това е телевизия, с камери, която показа всичко, посочи Миленков.

Сагата ТВ7

Дадохме по изключение отсрочка на ТВ7 и тя изтече на Гергьовден (6 май). Затова отново се пристъпва към процедура по отнемане на техника на телевизията, която е заложена като обезпечение. Това заяви председателят на Фонда за гарантиране на влоговете в България.

Бившият шеф на ТВ7: Телевизията е загубен икономически проект

ТВ7 е загубен икономически проект. Това каза пред bTV бившият изпълнителен директор на ТВ7 Диляна Грозданова дни, след като съдия изпъл...

Парите, които телевизията дължи на КТБ и които ФГВБ трябва да събере, са под 5 млн. лева. Точната сума обаче не мога да я кажа по закон, заяви Миленков. Той все пак потвърди, че в писмото си отпреди седмица ТВ7 сама е казала, че дължи около 2,5 млн. евро.

Говорим за директното финансиране на ТВ7 от КТБ, срещу което като залог е предоставена „част от техниката”, уточни Миленков. Той също каза, че по принцип при изземване се почва от „скъпите вещи”.

Радослав Миленков разказа, че ТЦ-ИМЕ е дала около 200 млн. лева на собственика на ТВ7 – „Краун Медия”. ТЦ-ИМЕ обаче е получила държавни книжа на стойност 160 млн. лева и ако се калкулират и тези пари, то дългът на ТВ7 става по-голям. Ще търсим и тези пари, увери Миленков.

От 20 юни миналата година ТВ7 е имала време да си погаси задълженията, заяви председателят на ФГВБ. Той добави, че встъпителна вноска за погасяване на дълговете няма т.е. индиректно счита, че ТВ7 лъже, че иска да си върне дължимото. Дружеството ТВ7 само е поискало производство по несъстоятелност, посочи председателят на ФГВБ. Миленков добави и, че няма официална информация, че руският олигарх Константин Малофеев иска да купи ТВ7.

Неописуем Бареков за ТВ7 - от "надупване", през "не наказвайте по-слабия", до "не се срамувам"

Надупването към властта няма да върне дълговете и да спре синдиците, за което Вие, журналистите от ТВ7 и НЮЗ7 очевидно нямате никаква в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика