Бунт срещу новото лого на България

37635
Бунт срещу новото лого на България

Часове след като Съюзът на българските художници (СБХ) изрази неодобрението си към новото туристическо лого на България, същото направиха и от две професионални обединения, свързани с графичен дизайн - Камара на дизайнерите в България (КДБ) и Национална асоциация за дизайн и реклама (НАДР), предаде Стандарт нюз.

В отворено писмо до президента, премиера, икономическия, културния и строителния министри, от двете асоциации коментират, че елементите в "Бранд България" "затвърждават впечатлението за съдържащата се в него вяла и безлична посредственост".

България с ново лого, налагането на бранда започва от септември

Налагането на националния туристически бранд "България" ще започне от септември 2013 г. Това каза заместник-министърът на икономиката, ...

"Ние, професионалните художници и дизайнери в България, изразяваме категоричното си възмущение и несъгласие с крайния визуален продукт", се казва в отвореното писмо. Според експертите логото е с "естетически и смислови недостатъци".

"Заявяваме твърдата си позиция, че налагането на новото туристическо лого е в ущърб на националната графична идентичност и традиции, както и на културните, естетическите и академични норми и ценности", продължават дизайнерите.

От професионалните обединения на дизайнерите настояват и за отмяна на използването на представения знак и организирането на нов конкурс, резултатите от който да станат ясни при пълна прозрачност и с участието на професионалните гилдии в България.

От СБХ също определиха туристическото лого като "некомпетентно и посредствено".

Каним индийците на голф и СПА

Индийски туристи, които да играят голф у нас и да пристигат за спа ваканции, ще канят родни компании по време на изложение в Делхи и ...

Преди няколко дни икономическият министър Делян Добрев призна, че "не е фен на новото лого" и самият той харесвал повече другите три варианта. От фирмата, изработила стратегия за "Бранд България", заявиха, че предпочитат да не издават как изглеждат въпросните три отпаднали варианта и посочиха, че изборът е направен на базата на проучвания в 11 държави сред повече от 8000 респондента.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com