"Булгартабак": Не продаваме наши цигари на турския пазар

4421
"Булгартабак": Не продаваме наши цигари на турския пазар
Снимка: БГНЕС

„Булгартабак Холдинг“ АД заявява, че през последните няколко седмици се правят опити за дискредитиране на компанията чрез тенденциозни материали в медиите, които целят да се създаде негативно обществено настроение срещу „Булгартабак“ и да се дискредитира доброто име на компанията. Това се казва в позиция на производителя на цигарени изделия.

Ние стриктно спазваме законодателството, не само в България, а и навсякъде в чужбина, където осъществяваме търговска дейност. „Булгартабак Холдинг“ АД е едно от структуроопределящите предприятия в България и една от водещите експортни компании в страната, която е добре позиционирана на световните пазари в няколко континента.

Делян Пеевски стана собственик и във фирмата за цигарени опаковки "Комсо табако"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече официално е съсобственик и в производителя на опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". Това става...

Булгартабак декларира, че не осъществява експортни сделки с фирми от Турция и не продава наши цигари на този пазар. Компанията е изключително добре позиционирана в Близкия Изток на пазари в Дубай, Иран и Ирак, Далечния Изток, Африка, Адриатика. Това може да се потвърди и от Агенция “Митници”, където са посочени страните, за които извършваме експорт на наши марки цигари.

Ръководството на „Булгартабак-Холдинг“ АД няма да толерира тези и всякакви други опити за безпочвени и необосновани твърдения към Групата „Булгартабак“ и работещите в Групата служители. С оглед на това, всички внушения, свързващи „Булгартабак“ с твърдения за нередности в дейността на компанията, целят единствено да манипулират общественото мнение и да злепоставят търговската репутация на компанията.

Булгартабак - Холдинг АД е твърдо решен да използва всички законови средства, за да защити своята репутация и доброто име на екипа си. Компанията ще заведе съдебни искове срещу всички физически и юридически лица, които злоупотребяват с доброто ни име.

Компанията осигурява значителни приходи в бюджета на държавата. За последните четири години сме внесли под формата на дънъци, осигуровки и акцизи около 3 млрд. лв., а само за 2015 г. сумата възлиза на 754 млн. лв.

46 млн. лева печалба за "Булгартабак" през 2015 г.

Дружествата от група „Булгартабак" отчетоха печалба от около 46 млн. лв. за деветмесечието на 2015 г. Това се казва в публикувани...

Ние сме изряден данъкоплатец и се развиваме като социално отговорна компания, която гарантира пряко и косвено заетост на над 100 000 семейства в страната.

В този смисъл, няма да останем безучастни срещу опитите да бъде дискредитирано доброто име на едно търговско дружество с безупречен икономически и социален профил.

Без български бизнес няма да има и българска държава!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика